Topmenu

Raad-Optiek-Apeldoorn-brillen-header-1
Raad-Optiek-Apeldoorn-brillen-header-1

ZACHTE LENZEN

Zachte lenzen: comfortabel scherp zien

Contactlenzen verkiezen boven een bril is heel persoonlijk. Draagcomfort en behoud van uw uiterlijk zijn de belangrijkste redenen om dan toch voor (zachte) lenzen te kiezen. Maar wilt u er zeker van zijn dat uw lenzen direct comfortabel zitten, is begeleiding bij deze keuze van groot belang.

Kiezen tussen soorten zachte lenzen

Zachte lenzen bestaan er in verschillende soorten, met hun eigen kenmerken en houdbaarheid. Zo bestaan er bijvoorbeeld maandlenzen, daglenzen, en natuurlijk ook multifocale lenzen. Wij beschikken over de kennis en vaardigheden om u de juiste lenzen aan te meten en om uw eventuele huidige klachten en problemen op te lossen.

aad-optiek-zachte-lenzen

Zachte contactlenzen en astigmatisme

Wat is astigmatisme?

80% Van de mensen heeft het, astigmatisme. Astigmatisme treedt op wanneer het hoornvlies een onregelmatige kromming heeft, waardoor de invallende lichtstralen op een asymmetrische wijze gebroken worden. Hierdoor ziet u alles wat wazig en vervormd. Goed nieuws: astigmatisme is geen ziekte, wel een extra element om rekening mee te houden om uw blik weer scherp te krijgen. Ziet u niet echt scherp, heeft u last van vermoeide ogen of hoofdpijn en heeft u problemen met autorijden in het donker? Dan raden we u aan verder te lezen!

Zachte, torische contactlenzen

Gelukkig hebben de ontwikkelingen de afgelopen jaren niet stil gestaan en zijn er grote stappen gezet op het gebied van de ontwikkeling van zachte contactlenzen voor astigmaten. We noemen deze contactlenzen ’torische lenzen’ (in de volksmond lenzen met ‘cylinder’). De kans dat we u een oplossing kunnen bieden die geschikt is voor uw ogen is dus heel erg groot. Er zijn zelfs diverse keuzemogelijkheden voor wat betreft materiaal en vervangperiode. Wilt u slechts af en toe lenzen dragen? Dan zijn daglenzen een prima optie. Deze zachte daglenzen zorgen voor een fris en comfortabel gevoel, de hele dag lang. Geen onderhoud nodig en na gebruik kunt u ze gewoon weggooien. Ideaal!

Draagt u al zachte lenzen? Oogcontrole en testlenzen!

‘Gewone’, sferische contactlenzen kunnen astigmatisme niet corrigeren. Vermoedt u dat u astigmatisme heeft, maar wilt u het graag zeker weten? Aarzel niet, kom langs voor een oogcontrole en ontdek zelf hoe torische contactlenzen uw zicht kunnen verbeteren!

Bel ons op: 055 207 09 49 of maak direct een online afspraak.

Raad Optiek

Koninginnelaan 101A
7315BP Apeldoorn

Bel ons op: 055 207 09 49

welkom@raadoptiek.nl

Openingstijden

maandag:
gesloten
dinsdag-vrijdag:
9.00 – 17.30 uur
zaterdag:
9.00 – 17.00 uur

Volg ons ook op social media:

facebook3
googleplus
?>